CERTIFICERINGEN

Certificering KLICT®

Veel cursussen kunnen worden afgesloten met een examen. Dit betreffen zowel theorie – als praktijkexamens. Bij voldoende resultaat leidt dit tot een certificaat.
KLICT® certificaten worden ondersteund door opdrachtgevers en fabrikanten en worden erkend als bewijs voor kennis en kunde. De meeste certificaten hebben een geldigheid van 5 jaar.

Stichting CKB

De Stichting Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenleg bedrijven (Stichting CKB) is in 1998 opgericht door opdrachtgevers en aannemers in dekabel- en leidingenbranche met het doel de kwaliteit, veiligheid, milieuzorg en arbeidsomstandigheden van de buizen- en kabellegbedrijven middels certificatie van beheerssystemen te bevorderen. De Stichting doet dit door het beheren van de Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven (CKB), eenregeling om de kwaliteit van bedrijven te borgen. Het logo van de CKB is beschermd en mag niet zonder toestemming van de Stichting CKB worden gebruikt. Certificerende Instellingen zijn verplicht het logo op de certificaten op tenemen, zodat opdrachtgevers en aannemers weten dat een bedrijf gecertificeerd is volgens de CKB-regeling. (www.ckb.nl)

Sinds kort is een aantal Glasvezelcursussen CKB-gecertificeerd. Dit betekent dat het CKB de kwaliteit heeft bekeken en geoordeeld heeft dat deze voldoet aan de door hen gestelde, strenge eisen.

Certificering met een PLUS

Naast open certificeringen worden er ook door fabrikanten aanvullende certificeringen geëist. Dit is zeer gebruikelijk in de LAN infrastructuur en het wordt ook steeds vaker toegepast in de WAN infrastructuur. KLICT kan deze certificeringen integreren met de cursus. Het grote voordeel van deze manier van certificeren is dat de cursist zich, naast de basisvaardigheden, in dezelfde omgeving kan kwalificeren voor een bepaalde diepgang. Indien gewenst zijn de fabrikanten op de PLUS dag zelf aanwezig om toelichting te geven en/of toetsen af te nemen. KLICT werk samen met diverse fabrikanten en gebruikt in de practica materialen van deze fabrikanten. Op dit moment kan KLICT voor meerdere leveranciersconcepten opleiden en/of certificeren.

PLUS certificeringen worden met meerdere fabrikanten besproken. Naar verwachting zal het aantalproducenten/fabrikanten certificeringen alleen maar toenemen.

Onderstaande producenten/fabrikanten ondersteunen de certificeringen die KLICT® uitgeeft. KLICT® is een geregistreerd Europees handelsmerk.

+31 344 652240

De Geer 1A

4061 RP Ophemert