Reviews
Patrick volgde trainingen bij Klict! Het resultaat, een 5e plek bij de WorldSkills Jan Baaijens KAM manager, Paree B.V.
Menu
 • 31224 - Monteur Installatie Coax Wijknet

  Doelgroep

  Monteurs die een kabeltelevisie wijknet moeten bouwen en uitbreiden.

  Duur
  3 dagen
  Groepsgrootte
  8 cursisten

  Cursusopbouw

  Historie van het coax netwerk Opbouw van het huidige moderne HFC netwerk Componenten en hun functionaliteit in het huidige CAI Wijknet Coaxkabels, de opbouw ervan en belangrijkste eigenschappen Configuratie mogelijkheden van eindversterkers en ministerpunten Werken met en het op juiste wijze toepassen van hedendaagse moderne gereedschappen ? Voorbereiden van diverse coax kabels Monteren van connectoren d.m.v. krimp en perstechnieken Monteren en plaatsen van diverse AOP huisaansluitingen Monteren en opbouwen van een “kastplank” (met de juiste componenten) Aanwezigheid controleren van voeding en signaal Bij de cursus ontvangt de deelnemer een lesboek met de gebruikte presentatiemiddelen maar ook met uitgeschreven leerstof en eventuele verdieping. Het gebruik van diverse practicummaterialen en gereedschappen is bij de cursus inbegrepen. Echter eigen gereedschap is aan te bevelen.

  Cursusdoelen

  • Na de cursus is de deelnemer in staat om:
  • de diverse componenten in het “wijknet” van een kabeltelevisienet te benoemen, te herkennen en een globale beschrijving van hun functie te geven.
  • de documentatie van het wijknet, zoals blokschema’s en ministerlijsten te kunnen lezen en interpreteren.
  • diverse AOP (huisaansluitingen) af te monteren in een meterkast conform de daarvoor geldende voorschriften.
  •  De diverse typen gebruikte coaxkabel te herkennen en de verschillen aan te geven. Tevens is hij bekend met de frequentieafhankelijke demping in een coaxkabel.
  • gebruikelijke connectoren en koppelingen te monteren conform de geldende voorschriften.
  • metingen te verrichten met een Signaallevel meter en deze te kunnen interpreteren.

  Praktijkomgeving

  Evaluatiepunten

  Afsluiting

  Na het volgen van de cursus zal de deelnemer voldoende kennis en vaardigheden moeten hebben om CAI COAX verbindingen in en om de EV en GV kasten en woningen verantwoord aan te leggen en af te werken. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname en heeft hij voldoende kennis en vaardigheden opgedaan om de praktijk examens SECT 1B-COAX en SECT 1B-HAS te kunnen uitvoeren.

  Voorkennis

  Het is wenselijk dat de deelnemers een elektrotechnische achtergrond bezitten op VMBO-/ LBO-nivo 2 of in ieder geval affiniteit hebben met het vakgebied. Enige ervaring in de markt is aan te bevelen maar niet noodzakelijk.

  Prijzen

  € 957,00 excl. btw per persoon
  € 6.024,00 excl. btw per groep van maximaal 8 personen

  Inschrijven

  Versturen

www.klict.nl