Reviews
Patrick volgde trainingen bij Klict! Het resultaat, een 5e plek bij de WorldSkills Jan Baaijens KAM manager, Paree B.V.
Menu
 • 41241 - Technicus Coax Wijknet

  Doelgroep

  Technici die zich bezig gaan houden met het configureren en afregelen van apparatuur in een kabeltelevisie wijknet.

  Duur
  4 dagen
  Groepsgrootte
  8 cursisten

  Cursusopbouw

  Gedurende de cursus werkt de deelnemer een aantal praktische cases uit. De cursist zal vanuit het wijkcentrum de apparatuur inregelen en afstellen voor transport van en naar de groepsversterker. Ook dienen de groeps– en de eindversterker te worden ingeregeld. Om de diverse instellingen te realiseren dienen met verschillende meetinstrumenten diverse signalen te worden gemeten. Denk hierbij aan Spanning, stroom, dB, signaal/ruis verhouding, MER/BER metingen.

  Cursusdoelen

  • Aan het eind van de cursus is de cursist in staat om:
  • CATV-netwerkapparatuur te installeren en te configureren.
  • verschillende typen moderne en conventionele netwerkapparatuur te installeren in onder andere een wijkcentrale, een groepsversterker en eindversterkerkasten tot en met de klantaansluiting.
  • de geïnstalleerde netwerkverbindingen en apparatuur (QAM, Eurodocsis en BER/MER) in te regelen, te configureren en functioneel te testen.
  • m.b.v. geavanceerde meet- en testapparatuur de digitale en/of analoge verbindingen te controleren en de gemaakte installatie in bedrijf te stellen.

  Praktijkomgeving

  Evaluatiepunten

  Afsluiting

  Na het volgen van de cursus zal de cursist voldoende kennis en kunde moeten hebben om de apparatuur gebruikt in een een coax wijknet te kunnen configureren en afregelen. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname en heeft hij voldoende kennis en vaardigheden opgedaan om het theorie en praktijk examen SECT 2B-COAX te kunnen uitvoeren.

  Voorkennis

  De cursist moet een opleiding elektrotechniek, niveau 3/4, hebben afgerond. Verder dient de theoretische kennis van cursus 31224 en cursus 41321 aanwezig te zijn. De deelnemer heeft bij voorkeur enige praktische ervaring met werkzaamheden in een wijkcentrum en in een groeps- en eindversterker.

  Prijzen

  € 1270,00 excl. btw per persoon
  € 8.000,00 excl. btw per groep van maximaal 8 personen

  Inschrijven

  Versturen

www.klict.nl