Reviews
Patrick volgde trainingen bij Klict! Het resultaat, een 5e plek bij de WorldSkills Jan Baaijens KAM manager, Paree B.V.
Menu
 • 51141 - Engineer HFC Hoofdnet

  Doelgroep

  Medewerkers die zich bezig (gaan) houden met het ontwerpen van HFC netwerken en meer willen weten van de genoemde netwerkinfrastructuren in een kabeltelevisienet.

  Duur
  3 dagen
  Groepsgrootte
  8 cursisten

  Cursusopbouw

  Gedurende de cursus werkt de deelnemer een aantal praktische cases uit waarbij kleine, middelgrote en grote bekabelinginfrastructuren aan bod komen. Indien gewenst kan er een examentraining van een halve dag aan het programma worden toegevoegd.

  Cursusdoelen

  • Aan het eind van de cursus is de deelnemer in staat om:
  • Netwerkinfrastructuren voor CATV- en glasvezelnetwerken gestructureerd te ontwerpen.
  • de algemene engineering uit te voeren voor het maken van ontwerpen voor netwerkinfrastructuren.
  • een goed netwerkontwerp te maken. De cursist moet rekening houden met lokale omstandigheden, bestaande situaties, gebruik van ontwerpvoorschriften, benodigde installatiekosten en een eventuele faalkans. (MTTR en MTBF)
  • een keuze te maken voor apparatuur en ontwerpen van netwerkinfrastructuren, voor CATV- netwerken en glasvezelnetwerken (PON, EPON, APON, GPON en BPON) .
  • ontwerpen op basis van cases en ontwerpvoorschriften van verschillende opdrachtgevers en typen netwerkinfrastructuren te maken.
  • Kantelpunt berekeningen en calculatiemodellen te maken om de meest economische oplossing te bepalen.

  Praktijkomgeving

  Evaluatiepunten

  Afsluiting

  De deelnemer krijgt bij voldoende resultaat een bewijs van deelname en heeft voldoende kennis opgedaan om het SECT (casus) examen SECT 2A-HFC te kunnen uitvoeren,

  Voorkennis

  De cursist moet een opleiding elektrotechniek, niveau 4, hebben afgerond. De cursist heeft al enige basiservaring opgedaan door de cursussen Ontwerper bekabelinginfrastructuren WAN en Technicus netwerkinfrastructuren te volgen. Tevens is een HBO werk- en denkniveau vereist.

  Prijzen

  € 957,00 excl. btw per persoon
  € 6.024,00 excl. btw per groep van maximaal 8 personen

  Inschrijven

  Versturen

www.klict.nl