Reviews
Patrick volgde trainingen bij Klict! Het resultaat, een 5e plek bij de WorldSkills Jan Baaijens KAM manager, Paree B.V.
Menu
 • C30221 - Installatie LAN bekabeling Twisted Pair

  Doelgroep

  Monteurs die zich bezig (gaan) houden met het installeren en opleveren van Twisted Pair bekabeling in een LAN en/of meer willen weten van Twisted Pair technieken in een LAN omgeving. In de cursus Installatie LAN bekabeling Twisted Pair wordt een algemene brede kennis van Twisted Pair netwerken gepresenteerd. Naast de basiseigenschappen van Twisted Pair wordt er ook aandacht aan de normen besteed. Verder worden er diverse verbindingen gerealiseerd en is er veel aandacht voor alle meet parameters. Als laatste zullen gemaakte verbindingen moeten worden gemeten en opgeleverd en kunnen storingen worden opgespoord.

  Duur
  2 dagen
  Groepsgrootte
  8 cursisten

  Cursusopbouw

  - Opbouw en topologien van een LAN netwerk - Eigenschappen van twisted pair kabel en componenten - Interfaces: RJ45, GG45, TERA en ARJ45 - CP, TO, MUTO - Standaarden zoals ISO, NEN en TIA en klassen - Verschillen tussen afgeschermd en niet afgeschermd - Segregatie, MICE - Aanzetten van Cat 6, Cat 6a Jacks in panelen, TO en CP - Meten en meetparameters, instellen meters, opleveren en storing zoeken - Maken van een meetrapport - Bij de cursus ontvangt de deelnemer een lesboek met de gebruikte presentatiemiddelen maar ook met uitgeschreven leerstof en extra verdieping. - Het gebruik van diverse practicummaterialen en gereedschappen is bij de cursus inbegrepen.

  Cursusdoelen

  • Tijdens de cursus maakt de cursist kennis met:
  • gebruikte componenten in een twisted pair netwerk zoals kabels, connectoren, management.
  • unshielded en shielded netwerken.
  • diverse categorieën en klassen.
  • standaarden zoals ISO, NEN en TIA.
  • parameters zoals NEXT, ACR, insertion loss, return loss, alien crosstalk.
  • nieuwe standaarden voor 40Gbps en 100Gbps over twisted pair netwerken.
  • het uitvoeren van standaard, certificerende testprocedures en metingen voor Twisted Pair netwerken.

  Praktijkomgeving

  Evaluatiepunten

  Afsluiting

  Na het volgen van de cursus zal de deelnemer voldoende kennis moeten hebben om een Twisted Pair netwerk te doorgronden. De opgedane kennis kan worden gebruikt bij het ontwerpen, bouwen of beheren van een twisted pair netwerk. De deelnemer ontvangt een bewijs van deelname. Indien de cursist dient te worden gecertificeerd zal ook de drie-daagse glasvezelcursus 30223 moeten worden gevolgd. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het certificaat: Technicus LAN bekabeling. (Glasvezel en Twisted pair)

  Voorkennis

  Het is wenselijk dat de deelnemers een werk/denk nivo MBO 3/4 hebben en affiniteit met techniek of het vakgebied.

  Prijzen

  € 638,00 excl. btw per persoon
  € 4.016,00 excl. btw per groep van maximaal 8 personen

  Inschrijven

  Versturen

www.klict.nl