Reviews
Patrick volgde trainingen bij Klict! Het resultaat, een 5e plek bij de WorldSkills Jan Baaijens KAM manager, Paree B.V.
Menu
 • N40121 - Ontwerpen volgens NEN-EN 50173

  Doelgroep

  Medewerkers die enige basiskennis hebben van het installeren van telematica bekabeling. Zij willen los van de eisen van de conceptleveranciers, leren wat de normering inhoudt aangaande de backbone bekabeling en bekabeling in de kantooromgeving, industrieomgeving, huizen en datacenters.

  Duur
  2 dagen
  Groepsgrootte
  8 cursisten

  Cursusopbouw

  In deze cursus leert de cursist de relatie met de Nederlandse wetgeving en waarom welke telematica normering gebruikt kan worden. Binnen de normdelen wordt stapsgewijs door de norm heen gegaan. Deze cursus behandelt het normboek. De onderwerpen van de cursus zijn: - Nederlandse wetgeving - Normering - Begrippen - Campus & Backbone - Kantoor - Industrie - Woning - Data center - Offerte ontwerp - Certificering Tijdens de cursus krijgt de deelnemer de opdracht om een telematica installatie te ontwerpen en te berekenen. Van daaruit kan dan een offerte gemaakt worden. De oefening houdt in: Het berekenen van het aantal aansluitpunten van de horizontale bekabeling, en het berekenen van de backbone, campus backbone en de patchkasten.

  Cursusdoelen

  • De deelnemer kan aan het eind van de cursus:
  • de begrippen uit de norm benoemen.
  • een basis telematica infrastructuur ontwerpen.
  • een basis infrastructuur berekenen.
  • uitleg geven over de minimale ontwerp eisen vanuit de andere delen van de normering.

  Praktijkomgeving

  Evaluatiepunten

  Afsluiting

  De deelnemer ontvangt bij voldoende resultaat een bewijs van deelname. Indien gewenst wordt de cursus afgesloten met een theorie- examen.

  Voorkennis

  De deelnemer dient bij voorkeur een opleiding elektrotechniek, niveau 3/4, afgerond te hebben. De cursisten hebben enige basiskennis van het installeren van telematica bekabeling. Er is een weinig kennis van de Engelse taal nodig.

  Prijzen

  € 648,00 excl. btw per persoon
  € 4.080,00 excl. btw per groep van maximaal 8 personen

  Inschrijven

  Versturen

www.klict.nl