Reviews
Patrick volgde trainingen bij Klict! Het resultaat, een 5e plek bij de WorldSkills Jan Baaijens KAM manager, Paree B.V.
Menu
 • C31226 - SECT B3 (1B-COAX) Installatiewerkzaamheden Wijkvoedingsnet

  Doelgroep

  Monteurs die zich bezig (gaan) houden met het maken van coax aansluitingen in een wijkvoedingsnet. In de cursus Installatiewerkzaamheden Wijkvoedingsnet worden praktische vaardigheden geleerd om een coax wijkvoedingsnet verantwoord aan te leggen en af te monteren. In de cursus worden de onderwerpen aan de hand van de SECT eindtermen behandeld. De cursist is na het volgen van de cursus voorbereid op het praktijk examen SECT B2.

  Duur
  2 dagen
  Groepsgrootte
  8 cursisten

  Cursusopbouw

  - Historie van het coax netwerk - Opbouw van het huidige moderne HFC netwerk - Componenten en hun functionaliteit in het huidige CAI Wijknet - Diverse coaxkabels, de opbouw ervan en belangrijkste eigenschappen - Configuratie mogelijkheden van eindversterkers en ministerpunten - Werken met en het op juiste wijze toepassen van moderne gereedschappen - Voorbereiden van diverse coax kabels - Monteren van connectoren d.m.v. krimp en perstechnieken - Monteren en opbouwen met de juiste componenten van een “kastplank” - Controleren van aanwezigheid van voeding en signaal - Bij de cursus ontvangt de deelnemer een lesboek met de gebruikte presentatiemiddelen maar ook met uitgeschreven leerstof en extra verdieping.

  Cursusdoelen

  • Na de cursus is de deelnemer in staat om:
  • de diverse componenten in het “wijkvoedingsnet” van een kabeltelevisienet te benoemen, te herkennen en een globale beschrijving van hun functie te geven.
  • de documentatie van het wijkvoedingsnet, zoals blokschema’s en ministerlijsten te kunnen lezen en te interpreteren.
  • de diverse typen gebruikte coaxkabel te herkennen en de verschillen aan te geven.
  • de diverse componenten in een straatkast te monteren en aan te sluiten conform een blokschema en een opbouwtekening.
  • gebruikelijke connectoren en koppelingen te monteren conform de geldende voorschriften.
  • zich goed voor te bereiden op het praktijk examen SECT B3.

  Praktijkomgeving

  Evaluatiepunten

  Afsluiting

  Na het volgen van de cursus zal de cursist voldoende kennis en vaardigheden moeten hebben om de CAI COAX verbinding in en om de EV en GV kasten verantwoord aan te leggen en af te werken. De deelnemer krijgt bij voldoende resultaat een bewijs van deelname en is voorbereid op deelname aan het praktijk examen SECT B3.

  Voorkennis

  De cursist dient de kennis en kunde te hebben van de module SECT B2. (Klict cursus 21221) Het is wenselijk dat de deelnemers een elektrotechnische achtergrond bezitten op MBO nivo 3 of in ieder geval affiniteit hebben met techniek en/of het vakgebied. Enige ervaring in de markt is aan te bevelen maar niet noodzakelijk.

  Prijzen

  € 638,00 excl. btw per persoon
  € 4.016,00 excl. btw per groep van maximaal 8 personen
  Staat gepland op 30 januari en 6 februari 2017 te Ophemert.

  Inschrijven

  Versturen

www.klict.nl