Reviews
Patrick volgde trainingen bij Klict! Het resultaat, een 5e plek bij de WorldSkills Jan Baaijens KAM manager, Paree B.V.
Menu
 • H41322 - SECT 1C-COAX Beheer en onderhoud Coax Wijknet

  Doelgroep

  Monteurs die zich bezig (gaan) houden met preventief en correctief onderhoud en het oplossen van storingen in een wijknet. In de cursus Beheer en onderhoud Coax Wijknet worden praktische en theoretische vaardigheden geleerd om spanning, stroom en signaal in een coax wijknet verantwoord te meten en storingen te vinden en op te lossen. In de cursus worden de onderwerpen aan de hand van de SECT eindtermen behandeld. De cursist is na het volgen van de cursus voorbereid op het praktijk -en theorie examen SECT 1C-COAX.

  Duur
  3 dagen
  Groepsgrootte
  8 cursisten

  Cursusopbouw

  - Interpreteren en lezen van de documentatie zoals in de cursusdoelen is omschreven - Opbouw en belangrijkste eigenschappen van coax kabels. - Effecten van kabelschade - Rekenen met decibellen - Definitie en oorzaken van CPD - Meten van signaalniveaus, stroom en spanning - Meten met een TDR, (kabels pulsen) aflezen en interpreteren van meetgegevens - Meten van kabellengtes, kabelsluitingen, open einden en ingewaterde kabels - Beoordelen van een kastconfiguratie - Aanleveren van een meetrapport van een EV en een lijst met kabellengtes van huisaansluitkabels - Bij de cursus ontvangt de deelnemer een lesboek met de gebruikte presentatiemiddelen maar ook met uitgeschreven leerstof en extra verdieping.

  Cursusdoelen

  • Na de cursus is de deelnemer in staat om:
  • civiel - en installatietechnische tekeningen, blokschema’s en ministerlijsten van een wijknet te kunnen interpreteren.
  • revisie aan te leveren met betrekking tot bovenstaande documentatie.
  • de belangrijkste eigenschappen zoals demping karakteristieke impedantie en hf-dichtheid van coax kabel te beschrijven.
  • de effecten van de diverse soorten kabelschade te omschrijven en deze schades op te sporen behulp van een TDR .
  • met behulp van de documentatie een functionele inspectie uit te voeren van de apparatuur in de straatkasten.
  • de montage van apparatuur, connectoren en koppelingen in een straatkast te beoordelen.
  • te omschrijven wat CPD is en hoe het wordt veroorzaakt.
  • stroom, spanning en signaal te meten in een wijknet.

  Praktijkomgeving

  Evaluatiepunten

  Afsluiting

  Na het volgen van de cursus heeft de deelnemer voldoende kennis en vaardigheden die nodig zijn om CAI COAX verbindingen verantwoord te beheren, te onderhouden en storingen te lokaliseren. De deelnemer ontvangt een bewijs van deelname bij voldoende resultaat en is voorbereid op deelname aan het praktijk en theorie examen SECT 1C-COAX.

  Voorkennis

  De deelnemer dient voorkennis/ervaringsniveau te hebben gelijk aan elektrotechniek, niveau 3/4. Hij heeft bij voorkeur enige praktische ervaring. Het is aan te bevelen om vooraf de cursus KLICT 31226 te volgen en in ieder geval de kennis van deze cursus te hebben.

  Prijzen

  € 957,00 excl. btw per persoon
  € 6.024,00 excl. btw per groep van maximaal 8 personen

  Inschrijven

  Versturen

www.klict.nl