Reviews
Patrick volgde trainingen bij Klict! Het resultaat, een 5e plek bij de WorldSkills Jan Baaijens KAM manager, Paree B.V.
Menu
 • N41243 - SECT 2B-COAX Installatie en inregelen Coax Hoofd/Wijknet

  Doelgroep

  De monteur, die zich bezig (gaat) houden met het configureren en inregelen van de coax apparatuur.

  Duur
  3 dagen
  Groepsgrootte
  8 cursisten

  Cursusopbouw

  Gedurende de cursus werkt de deelnemer een aantal praktische cases uit. De cursist zal vanuit het wijkcentrum de apparatuur inregelen en afstellen voor transport van het signaal van en naar de groepsversterker. Ook dienen de groeps– en eindversterker te worden ingeregeld. Om de diverse instellingen te realiseren dienen met verschillende meetinstrumenten diverse signalen te worden gemeten. Denk hierbij aan Spanning, stroom, dB, signaal/ruis verhouding, MER/BER metingen.

  Cursusdoelen

  • Aan het eind van de cursus is de deelnemer in staat om:
  • CATV-netwerkapparatuur te configureren.
  • verschillende typen moderne en conventionele netwerkapparatuur te installeren in onder andere een wijkcentrale, een groepsversterker en in eindversterkerkasten tot en met de klantaansluiting.
  • de geïnstalleerde netwerkverbindingen en apparatuur (QAM, Eurodocsis en IP) in te regelen, te configureren en functioneel te testen.
  • m.b.v. geavanceerde meet- en testapparatuur de digitale en/of analoge verbindingen te controleren en de gemaakte installatie in bedrijf te stellen.

  Praktijkomgeving

  Evaluatiepunten

  Afsluiting

  De deelnemer ontvangt een bewijs van deelname bij voldoende resultaat en is voorbereid op deelname aan het theorie en praktijk examen SECT 2B-COAX.

  Voorkennis

  De cursist moet een opleiding elektrotechniek, niveau 3/4, hebben afgerond. De deelnemer heeft bij voorkeur enige praktische ervaring met werkzaamheden in een wijkcentrum en in een groeps- en eindversterker.

  Prijzen

  € 957,00 excl. btw per persoon
  € 6.024,00 excl. btw per groep van maximaal 8 personen

  Inschrijven

  Versturen

www.klict.nl