Reviews
Patrick volgde trainingen bij Klict! Het resultaat, een 5e plek bij de WorldSkills Jan Baaijens KAM manager, Paree B.V.
Menu
 • U32486 - NEN3140 Voldoende Onderricht Persoon (Ziggo)

  Doelgroep

  De monteur, die zich bezighoudt met werkzaamheden op plekken waar een elektrotechnisch risico aanwezig is. In centrales, wijkcentra, maar ook in groep- en eindversterkerkasten is Televoeding aanwezig. Nieuwe installaties kunnen worden gevoed met een niet meer veilige spanning van 63VAC. Daarbij worden steeds vaker stroomvoerende verdelers gebruikt welke dus ook 63VAC doorlaten vanuit de groepsversterker naar alle eindversterkers. Het is daarom verpicht dat medewerkers voldoende onderricht worden betreffende elektrotechnische risico's.

  Duur
  0.5 dagen
  Groepsgrootte
  12 cursisten

  Cursusopbouw

  De cursist gaat als medewerker aan het werk op plekken waar een elektrotechnisch risico aanwezig is. Van hem wordt verwacht dat hij zijn takenpakket veilig kan uitvoeren en de mogelijke gevaren die verbonden zijn aan zijn werkzaamheden na instructie herkent. De cursist wordt geïnformeerd over de wettelijke verplichtingen die ten grondslag liggen aan het toepassen van de NEN 3140 binnen het bedrijf waar de cursist werkzaam is. Aandacht zal worden gegeven aan de basisbegrippen uit de elektrotechniek. Tevens zal worden ingegaan op de elektrotechnische risico’s tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Het belang van het aanwijsbeleid binnen een organisatie begrijpen en het belang van procedures doorzien en weten op te volgen.

  Cursusdoelen

  Praktijkomgeving

  Evaluatiepunten

  Afsluiting

  Na het volgen van de cursus zal bij de deelnemer een toets worden afgenomen. De uitslag van de toets wordt samen met het bewijs van deelname overhandigd. De werkgever kan nu de keuze maken of de werknemer zal worden aangewezen als Voldoende Onderricht Persoon.

  Voorkennis

  Van de cursist wordt geen specifieke elektrotechnische voorkennis verwacht.

  Prijzen

  € 140,00 excl. btw per persoon.
  € 1.140,00 excl. btw per groep van maximaal 12 personen.

  Inschrijven

  Versturen

www.klict.nl