SECT Infra

SECT

Om de kwaliteit van Kabeltelevisie netwerken en de in-huis installatie te verhogen en te garanderen heeft UNETO-VNI samen met NLkabel een certificeringsregeling opgesteld. Deze regeling is ondergebracht onder de naam SECT. SECT staat voor Stichting Examinering Certificering Telecom CAI en vervangt de TCAI regeling.

SECT certificaten worden vereist bij werkzaamheden in kabeltelevisie netwerken. De certificering wordt erkend door onder meer ZIGGO, Delta, UNETO-VNI en NLkabel. Voor meer informatie over de examens kunt u terecht op de website van CITO, www.cito.nl en SECT, www.sect.nl.

Examens SECT

Voor sommige te behalen certificaten dient zowel een praktijk– als een theorie examen te worden gehaald.

Theorie examens worden afgenomen op diverse locaties in Nederland bij de toetscentra van Lamark. Meer informatie hierover vindt u op de website van CITO, www.cito.nl.

Praktijk examens worden afgenomen op diverse locaties in Nederland. De “Mobiele opleidings unit” van KLICT is ook gecertificeerd door SECT en kan worden ingezet voor het afnemen van diverse praktijkexamens. Dit kan dus ook bij u voor de deur.

KLICT heeft diverse cursussen ontwikkeld op een speciaal daarvoor ontworpen practicum. Daarnaast kan ook een aantal SECT certificeringen direct in de mobiele examenomgeving van KLICT worden afgenomen.

Wilt u breder opgeleid worden op het gebied van HFC technieken kijk dan eens naar de pagina WAN Infrastructuren Coax of neem contact op met onze opleidingsadviseur.

+31 344 652240

De Geer 1A

4061 RP Ophemert