SECT Infra

SECT

De Stichting Examinering Certificering Telecom (SECT) heeft als doel behoud of verbetering van het opleidingsniveau van technici die werkzaamheden uitvoeren aan kabelnetwerken of aan in-huis installaties. Via SECT kunnen technici voor verschillende werkzaamheden aparte certificaten behalen. Hiermee tonen zij hun competentie aan.

Werkwijze SECT

De werkwijze van SECT lijkt op die van het CBR: we verstrekken certificaten, zij laten de opleidingen zelf aan de markt. Via SECT kunnen aparte certificaten worden behaald met betrekking tot de planning, het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en het beheer van glasvezel- en kabelnetwerken. Hiertoe worden voor de te behalen certificaten eindtermen opgesteld waaraan de medewerkers moeten voldoen. Kennis en vaardigheden worden vervolgens getoetst middels examens. SECT werkt sinds kort ook aan verbreding richting FttH-partijen en wil naast kabelmodules werk gaan maken van fiber-/ FttH modules. SECT certificaten worden vereist bij werkzaamheden in kabeltelevisie netwerken. De certificering wordt o.a. erkend door onder meer ZIGGO, Delta, UNETO-VNI en NLconnect. CKB, Defensie en Rijkswaterstaat.

Examens SECT

Om de certificaten te behalen dient u examen te doen. Soms is alleen een praktijkexamen voldoende, soms dient u zowel een praktijk- als een theorie examen te doen en soms is dient u een casusexamen te doen. Onder het kopje cursussen/SECT vindt u bij iedere module de juiste informatie.

Voorbereiding Examens SECT

Op onze lokatie te Sint-Michielsgestel kunnen alle examens worden afgenomen. KLICT heeft ter voorbereiding van de SECT examens, cursussen ontwikkeld op een speciaal daarvoor ontworpen practicum. In deze omgeving doet u ook het examen en bent u beter voorbereidt en bent u alvast vertrouwd. Heeft u nog vragen neem dan contact op met onze opleidingsadviseur. Extra informatie kunt u ook vinden op de website van SECT, www.sect.nl.

+31 344 652240

De Geer 1A

4061 RP Ophemert